Nem voltak nagy elvárásaim a rumpunccsal kapcsolatban, nem tudtam elképzelni, hogy ebből bármi finom kifőhet, de ekkorát ritkán csalódok pozitívan ételben vagy italban! Nagyon-nagyon finom, meseillatú, finom édesség ez, amit csak ajánlani tudok. Sosem gondoltam volna, hogy a forralt bort lekörözi nálam, de megtörtént!
Készítsétek el ti is bármilyen összejövetelre, ennek az illatnak kevesen tudnak majd ellenállni, ha kiteszitek az asztalra!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
- 1 bögre fehérbor (2,5 dl)
- 1 bögre vörösbor (2,5 dl)
- 1 bögre víz (2,5 dl)
- fél-egy bögre rum
- 3 teafilter (nálam egy fekete, egy almás-fahéjas és egy szilvás-fahéjas volt)
- egy-másfél bögre barna cukor (16-24 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 1 narancs leve
- 1 citrom leve
- 8 szem szegfűszeg
- 5 szem szegfűbors
- 1-2 rúd fahéj
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt gyömbér
Elkészítése:
- A vizet felteszem forrni egy közepes lábosban. Mikor felforrt, hozzáadom a cukrokat, belelógatom a filtereket és a fűszereket, majd az egészet alaposan összeforralom.
- Ezután szűrőn keresztül beleöntöm a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a borokat és a rumot, amivel már csak összemelegítjük, legfeljebb egyet forralunk rajta, különben kiforraljuk belőle az összes alkoholt, ami vétek lenne, mert most nem gyerekjátékot gyártunk!
- Ezután lefedve hagyjuk, és tálalás előtt felmelegítjük. Ismételten felhívom a figyelmet: melegítjük, nem forraljuk!
Egészségünkre!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala