Fűszeres, csodálatos színű, a puncspudingtól különlegesen selymes, csupagyümölcsös leves, megkoronázva hófehér, kókuszos túrógombócokkal, amiket még csak főznünk sem kell!
Hozzávalók a leveshez:
- 1 bögre víz (2,5 dl)
- 1 és fél bögre tej (2,5 dl + 1,25 dl)
- 300 gr fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- fél citrom leve
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 1-2 csomag vaníliás cukor (10-20 g) vagy egy teáskanál vanília kivonat
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- másfél evőkanál puncsos pudingpor
Hozzávalók a túrógombóchoz:
- 125 g tehéntúró
- fél evőkanál tejföl
- 1 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
- A vizet, az egy bögre tejet, a cukrot, az erdei gyümölcsöket és a fűszereket lassú tűzön összemelegítjük, felforraljuk. A szegfűszegeket teadióban lógassátok csak bele, ez fontos!
- A puncsos pudingport csomómentesre keverjük a fél bögre tejjel, majd hozzáöntjük a leveshez, és néhány perc alatt picit besűrítjük.
- Ezután az egészet egy kancsós mixerbe öntjük, és leturmixoljuk, majd egy leves szűrőn átszűrjük, hogy megszabaduljunk a rengeteg, apró magocskától!
- A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük, majd ízlés szerinti méretű gombóckákat formálunk belőlük.
- Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, mindenhogyan finom, a lényeg, hogy a gombócok csak tálaláskor kerüljenek a levesbe, vagyis a levesestányérokba!
Jó kanalazgatást!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gyümölcsleves receptjeim: