Barion Pixel

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Fűszeres, csodálatos színű, a puncspudingtól különlegesen selymes, csupagyümölcsös leves, megkoronázva hófehér, kókuszos túrógombócokkal, amiket még csak főznünk sem kell!

Hozzávalók a leveshez:

  • 1 bögre víz (2,5 dl)
  • 1 és fél bögre tej (2,5 dl + 1,25 dl)
  • 300 gr fagyasztott erdei gyümölcs keverék
  • fél citrom leve
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 1-2 csomag vaníliás cukor (10-20 g) vagy egy teáskanál vanília kivonat
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • másfél evőkanál puncsos pudingpor

Hozzávalók a túrógombóchoz:

  • 125 g tehéntúró
  • fél evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése:

  1. A vizet, az egy bögre tejet, a cukrot, az erdei gyümölcsöket és a fűszereket lassú tűzön összemelegítjük, felforraljuk. A szegfűszegeket teadióban lógassátok csak bele, ez fontos!
  2. A puncsos pudingport csomómentesre keverjük a fél bögre tejjel, majd hozzáöntjük a leveshez, és néhány perc alatt picit besűrítjük. 
  3. Ezután az egészet egy kancsós mixerbe öntjük, és leturmixoljuk, majd egy leves szűrőn átszűrjük, hogy megszabaduljunk a rengeteg, apró magocskától!
  4. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük, majd ízlés szerinti méretű gombóckákat formálunk belőlük.
  5. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, mindenhogyan finom, a lényeg, hogy a gombócok csak tálaláskor kerüljenek a levesbe, vagyis a levesestányérokba!

Jó kanalazgatást!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

További gyümölcsleves receptjeim:

Körtekrémleves

Pudingos almaleves

Fahéjas szilvaleves

Eperkrémleves

Őszibarack krémleves

Görög gyümölcsleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák