A puncsgolyó egy finom rumos, baracklekváros finomság, aminek az alapját a babapiskóta adja. Könnyedén elkészíthető, gyors, sütés nélküli vendégváró!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók kb. 16 golyóhoz:
- 1 csomag babapiskóta ledarálva (20 dkg-os csomag!)
- kétharmad bögre sárgabaracklekvár (20 dkg)
- 1 evőkanál holland kakaó por
- 2-3 teáskanál rum aroma vagy rum
- 2 evőkanál porcukor (ha cukrozott babapiskótát daráltatok, akkor erre nem lesz szükség!)
- szűk. negyed bögre meggylé vagy víz (50 ml)
+ kevés kókusz vagy darált babapiskóta a hempergetéshez
Elkészítése:
- A babapiskótát ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk hozzá még babapiskótát, ha száraz, akkor meggylevet vagy lekvárt.
- Formázzunk belőle ízlés szerinti méretű golyókat, hempergessük bele kókuszba vagy darált babapiskótába, hűvösben hagyjuk picit megszilárdulni, majd tálaljuk!
Jó étvágyat! 😊
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További golyós sütireceptjeim: