Kedvcsinálónak tettem fel a bepácolt csirkeszárnyakat a közösségi média oldalakra, és olyan sokan kértétek a receptjét, hogy gyorsan meg is írtam, pedig eredetileg későbbre terveztem! 🙂
Próbáljátok ki, érdemes! A szárnyak kapnak egy isteni, édes-csípős, fűszeres, magvas, ragacsos borítást, ami alatt a hús vajpuha lesz! Mellé pedig a sült ananászos rizs igazán kerekké teszi ezt a fogást…
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- negyed bögre étolaj (0,6 dl)
- 1 teáskanál só
- 3-4 evőkanál méz
- 8 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál csípős chiliszósz (nálam 2 evőkanál Heinz+2 evőkanál Sanshi)
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítése:
- A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, majd háromba vágjuk őket. Ha két izületesek, akkor csak kettőbe!
- Egy tálba tesszük őket, meglocsoljuk őket az olajjal, majd alaposan összeforgatjuk az egészet. Ezután meghintjük őket sóval, és ismét összekeverjük, jó alaposan.
- Félretesszük, míg elkészítjük a mázat, de ezt akár előző este is megtehetjük, ez esetben mehet a hűtőbe. Én van, hogy előkészítem már előre.
- A mázhoz összekeverjük a mézet, a ketchupot, a chilit, fokhagyma granulátumot, a szezámmagot és a szójaszószt.
- Egy tepsit vékonyan ki olajozunk, majd a szárny részeket egyesével belemártogatjuk a mázba, és a tepsibe sorakoztatjuk őket. A megmaradt pácot elosztjuk a húsokon.
- Lefedjük őket alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük őket.
- Ekkor levesszük az alufóliát, a páclevet átöntjük egy tálkába, majd a szárnyakat vissza tesszük sülni, úgy nagyjából harminc percre. Az első tíz percben néhányszor locsolgassuk meg a húsokat a páclével! Én evőkanállal szoktam.
- Ez a harminc perc alatt készítsük el a köretet. Főzzük meg a rizst, valamint egy konzervnyi ananász karikának pirítsuk meg egy grillserpenyőben mindkét oldalát egy kevés olajon, majd vágjuk össze, és az egészet keverjük bele a rizsbe. A kisült ananászleves olaj is mehet rá!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További csirkés receptjeim:
Tepsis csirkecombok velesült zöldségekkel
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell velesült zöldségekkel