Krémes és lágy, majonézes és tejfölös, egyszerűen nagyon finom. Barnára sült pirítóssal, vagy ropogósan friss kenyérrel tökéletes reggeli vagy vacsora válhat belőle!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 6 főtt tojás
- negyed bögre tejföl (kb. 3 evőkanál)
- negyed bögre majonéz (kb. 3 evőkanál)
- egy késhegynyi őrölt feketebors
- fél-egy mokkáskanál só
- 2,5 dkg puha vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1-2 teáskanál citromlé
+ha szeretnétek bele, akkor fél fej hagyma (vörös vagy lila) apróra vágva, de lehet póréhagyma vagy snidling is
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel, és hagyjuk kihűlni. Ezt akár előző nap is megcsinálhatjátok, csak tegyétek hűtőbe a tojásokat. A hűtőből kivéve még könnyebb is lesz őket pucolni!
- A tojásokat hámozzátok meg, majd reszeljétek le őket egy nagyobb lyukú almareszelőn.
- Keverjétek össze a tejfölt, a majonézt a borsot és a sót, valamint a puha, enyhén olvadt vajat, majd forgassátok hozzá a lereszelt tojást.
- Tegyétek egy-két órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd kenjétek friss kenyérre vagy pirítósra!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További szendvicskrém receptjeim: