Igazi népi étel, kukoricaliszttel, házi szilvalekvárral: egyszerű és rendkívül kiadós sütemény, ami egy gazdag leves után bőven megállja második fogásként a helyét! Melegen a legfinomabb!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 3 bögre kukoricaliszt (42 dkg)
- fél bögre étolaj (1,25 dl)
- fél bögre tej (1,25 dl)
- 1 nagy poharas tejföl (44 dkg)
- egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 közepes üveg szilvalekvár
Elkészítése:
- Egy tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, tejfölt, étolajat, szódabikarbónát, valamint a kukoricalisztet, és keverjük csomómentesre.
- Tegyük félre fél órára pihenni, hogy szépen kidagadhasson, megszelídülhessen benne a kukoricaliszt. Közben egyszer-kétszer keverjük át!
- Ezután öntsük a masszát egy kizsírozott, nagyjából 20*25 cm-es, közepes méretű tepsibe.
- A tetejére evőkanál segítségével pötyögtessük szét a szilvalekvárt gazdagon, majd tegyük a sütőbe, és süssük aranyszínűre, 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, 30-35 perc alatt.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Hasonló receptjeim: