Barion Pixel

Szilvalekváros kukoricamálé bögrésen

Szilvalekváros kukoricamálé

Igazi népi étel, kukoricaliszttel, házi szilvalekvárral: egyszerű és rendkívül kiadós sütemény, ami egy gazdag leves után bőven megállja második fogásként a helyét! Melegen a legfinomabb!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 3 bögre kukoricaliszt (42 dkg)
  • fél bögre étolaj (1,25 dl)
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 1 nagy poharas tejföl (44 dkg)
  • egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1 közepes üveg szilvalekvár

Elkészítése:

  1. Egy tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, tejfölt, étolajat, szódabikarbónát, valamint a kukoricalisztet, és keverjük csomómentesre.
  2. Tegyük félre fél órára pihenni, hogy szépen kidagadhasson, megszelídülhessen benne a kukoricaliszt. Közben egyszer-kétszer keverjük át!
  3. Ezután öntsük a masszát egy kizsírozott, nagyjából 20*25 cm-es, közepes méretű tepsibe.
  4. A tetejére evőkanál segítségével pötyögtessük szét a szilvalekvárt gazdagon, majd tegyük a sütőbe, és süssük aranyszínűre, 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, 30-35 perc alatt.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Szilvalekváros kukoricamálé

Hasonló receptjeim:

Kukoricadarás túrógombóc

Tejbegríz felfújt körtével

Grízes süti túrófoltokkal, barackkal

Tejbegríz

szeretettel ajánlom:

Kategóriák