Barion Pixel

Puha, vaníliás holdacska

Puha vaníliás holdacska

Ez a finomság egyszerű, mutatós és finom, ahogyan egy jó sütinek illik is viselkedni! Ez tejfehérje allergia miatt margarinnal készült, így tej és kereszt allergén mentes lett!

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók egy nagyobb, kb. 35*40-es tepsihez!

  • 6 tojás
  • egy bögre porcukor (20 dkg)
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 csipet só
  • két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • 2 teáskanál sütőpor (kb. 8 g)
  • a tetejére porcukor

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra.
  2. Az puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük, végül hozzáadjuk a lisztet is.
  3. A tojásfehérjéből lágy habot verünk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kristálycukrot pici részletekben, és addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk!
  4. Beleforgatjuk a tojássárgájás keverékünkbe.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát, és betesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó sütögetést!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tejmentes receptjeim:

Diógolyó

Almás-diós kevert

Pudingos kekszek

Kakaós cukkinis kevert

Puha vaníliás holdacska

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek