Barion Pixel

Mini krumplis lángos – pihe-puha, nagyon finom!

mini krumplis lángos

Kicsik és nagyok kedvence lesz ez a finom lángos, ami köszönhetően a krumplinak, hihetetlenül puha és finom lesz! Másnap mikróban megpörgetve is tökéletes!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • kb. 5 bögre fehér finomliszt (50-60) dkg 
  • 2 tojás
  • fél bögre langyos tej (1,25 dl)
  • fél kocka élesztő (2,5 dkg)
  • 2 csapott teáskanál só
  • 30 dkg krumpli
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír

+ étolaj a sütéshez

+ tejföl, sajt, fokhagyma a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A krumplit meghámozzuk, összekockázzuk, majd lobogó, sós forró vízben megfőzzük, és még melegen (de nem forrón!) áttörjük krumplinyomón. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
  3. Lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a kétszeresére kelni. Ha a tészta nem elég lágy, akkor adjunk hozzá még a krumpli főzővízéből, ha nagyon lágy, akkor pedig lisztet!
  4. Ezután osszuk szét kb. 40-50 egyenlő részre a tésztát, majd formázzuk őket nagyjából gömb formára. Takarjuk le ismét, a legjobb, ha nejlonnal, majd hagyjuk őket szépen megkelni, nagyjából 15 perc alatt. Jól lisztezzük a deszkát és a tészta tetejét is közben, mert elég ragadós és lágy, de annak is kell lennie!
  5. Húzzuk szét őket lángos formájúra, és takarjuk őket vissza. Itt is legyen alattuk és rajtuk  bőven liszt. 
  6. Forrósítsunk fel olajat, majd süssük közepes hőfokon mindkét oldalukat szép aranyszínűre!
  7. Papírtörlőre szedjük őket, és mindkét felüket csepegtessük le alaposan!
  8. Tálaljuk sóval, fokhagymával vagy tejföllel és reszelt sajttal!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További lángos receptjeim:

Habkönnyű mini lángos

Krumplis lángos

Hűtős kefíres lángos

Expressz lángos

Dagasztás nélküli lángos

mini krumplis lángos

szeretettel ajánlom:

Kategóriák