Pihe-puha, szaftos muffin, benne narancshéjjal és narancslével, ami hatalmasat dob ezen a kakaós csokibombán!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 tojás
- háromnegyed bögre tejföl (12 dkg)
- fél bögre frissen facsart narancslé (125 ml)
- 1 kis tasak reszelt narancshéj vagy egy-két bio narancs héja reszelve
- másfél bögre fehér finomliszt (20 dkg)
- fél bögre holland kakaópor (5 dkg)
- 1 bögre barna cukor (16 dkg)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- fél bögre étolaj (125 ml)
- háromnegyed bögre csokicsepp vagy apróra kockázott csoki (étcsokis)
+ szórhatunk a tetejére is csokicseppecskéket
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
- A cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd hozzákeverjük az olajat, a narancslevet, a narancshéjat és a tejfölt.
- Ezután jöhet hozzá a liszt, a szódabikarbóna, a kakaópor és a só.
- Végül a csokicseppeket is hozzáforgatjuk. Mehetnek a kapszlikba, majd a sütőbe. Hogy extrán csokis legyen megszórhatjuk még a tetejét is csokival
- 15 percig sütjük ezen a hőfokon, majd visszavesszük 180 fokra a sütőt és további 10 percig sütjük, ezután tűpróbát végzünk. Elvileg ennyi idő alatt kész, ha nem, akkor még két-három további percig.
- Néhány percig hagyjuk hűlni, majd kivesszük őket a muffin sütő tepsiből és rácson hűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További muffin receptjeim: