Szuperfinom szendvicskrém tele zöldségekkel, igazi abbahagyhatatlan kence. A megpirult paprikától, padlizsántól füstös ízű, mégis friss, kellemesen könnyed pirítósravaló!
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 4 kápia paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 teáskanál étolaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 hegyes zöldpaprika (elhagyható)
- 1-2 mokkáskanál só
- 1-2 evőkanál citromlé
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütés programra.
- A padlizsánokat megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A fokhagymát egészben, pucolatlanul egy alufóliába csomagoljuk. Előtte meglocsoljuk pici olajjal. Mehet ez is a tepsire, és irány a forró sütő.
- 15 perccel később a paprikákat is betesszük sülni, picit meglocsolhatjuk az egészet olajjal, és addig sütjük őket, míg a paprika héja enyhén feketés színt nem kap.
- Akkor hagyjuk picit hűlni, majd még melegen lehúzzuk a paprikák és a padlizsánok héját, levesszük a csumájukat, ha szeretnénk a paprika magjait is eltávolítjuk, a fokhagymákat kinyomkodjuk a héjukból, majd az egészet aprítógépbe tesszük, és rájuk locsoljuk a tepsibe összegyűlt fűszeres levet is.
- Adunk hozzá egy-két evőkanál citromlevet, sót, ha szeretnénk, akkor egy hegyes zöldpaprikát és egy paradicsomot felszeletelve, majd az egészet összeturmixoljuk.
- Hagyjuk kihűlni, üvegekben vagy lefedve hűtőben tálaljuk felhasználásig.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Szendvicskrém receptek, avagy mit is kenjek a pirítósomra: