Barion Pixel
retro tojáskrém
  • facebook
  • Pinterest

Krémes és lágy, majonézes és tejfölös, egyszerűen nagyon finom. Barnára sült pirítóssal, vagy ropogósan friss kenyérrel tökéletes reggeli vagy vacsora válhat belőle!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 6 főtt tojás
  • negyed bögre tejföl (kb. 3 evőkanál)
  • negyed bögre majonéz (kb. 3 evőkanál)
  • egy késhegynyi őrölt feketebors
  • fél-egy mokkáskanál só
  • 2,5 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1-2 teáskanál citromlé

    +ha szeretnétek bele, akkor fél fej hagyma (vörös vagy lila) apróra vágva, de lehet póréhagyma vagy snidling is

Elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel, és hagyjuk kihűlni. Ezt akár előző nap is megcsinálhatjátok, csak tegyétek hűtőbe a tojásokat. A hűtőből kivéve még könnyebb is lesz őket pucolni!
  2. A tojásokat hámozzátok meg, majd reszeljétek le őket egy nagyobb lyukú almareszelőn.
  3. Keverjétek össze a tejfölt, a majonézt a borsot és a sót, valamint a puha, enyhén olvadt vajat, majd forgassátok hozzá a lereszelt tojást.
  4. Tegyétek egy-két órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd kenjétek friss kenyérre vagy pirítósra!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

retro tojáskrém
  • facebook
  • Pinterest

További szendvicskrém receptjeim:

Majonézes tonhalkrém

Padlizsánkrém

Csicseriborsókrém

Töpörtyűkrém

Házi májkrém

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Pin It on Pinterest

Share This