Barion Pixel

Avokádó krém

Avokádó krém

Szuper megoldás a “mit kenjek a pirítósomra pillanatokra”.

Én úgy gondolom, hogy magát a krémet nem érdemes telezsúfolni paradicsommal, paprikával, lilahagymával, inkább annak a híve vagyok, hogy ezeket kínáljuk mellé, a krémbe pedig elég egy kis citromlé, fokhagyma, só és bors.

Hozzávalók:

  • 1 érett! fekete avokádó
  • 1-2 evőkanál frissen facsart lime-vagy citromlé
  •  fél mokkáskanál só
  •  1 csipet őrölt fehér-vagy feketebors
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  •  ha szeretnétek chili ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Az érett avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, majd az avokádó belsejét egy kanállal kivájjuk a héjából.
  2. Villával összetörjük, közben hozzákeverjük a fokhagymát, a citromot és a fűszereket.
  3.  Mixerrel krémesíthetjük, ha szeretnénk, de darabosan is nagyon finom.
  4. Pirítósra kenve, zöldségekkel vagy Nachos mellé mártogatósként kínáljuk.

Jó étvágyat! 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További szendvicskrém receptjeim:

Ajvár

Tojáskrém

Májkrém

Húspástétom

Melegszendvicskrém

Avokádó krém

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!