Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér

Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér

Ez egy nagyon finom, fűszeres, puha sütemény, varázslatos színnel, és igazi őszi lélekmelengető süti. Sokféleképpen variálható, jön is majd hozzá még ötlet a héten!

Hozzávalók 2 püspökkenyérhez:

  • 4 tojás
  • háromnegyed bögre nádcukor
  • háromnegyed bögre kristálycukor
  • 2 bögre sült tök püré (40 dkg)
  • 1 nagy csipet só
  • háromnegyed bögre étolaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 bögre liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál pumpkin spice vagy mézeskalácsfűszer

Ha csak nagyobb formátok van, akkor másfélszeres adaggal dolgozzatok!

Elkészítése:

  1. A tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt, valamint a sütőtökpürét.
  2. Ezután a száraz hozzávalókkal együtt elkeverjük.
  3. Két sütőpapírral bélelt püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük őket. Mikor nagyon elkezd pirulni  a teteje, akkor egy sütőpapírral leterítjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Emeljük ki őket a formából, és rácson hagyjuk őket kihűlni.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További sütőtökös receptjeim:

Pumpkin spice fűszerkeverék

Sütőtökös muffin

Sütőtökös csokis cookie

Sajtos sütőtökös pogácsa

Sütőtökös latte

Pikáns sütőtök krémleves

Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér
Puha, fűszeres, sütőtökös püspökkenyér

szeretettel ajánlom:

Kategóriák