Ez a házi fűszerkeverék hatalmas meglepetés volt számomra is! A kis családom azt mondta, mikor először tettem a csirkeszárnyra és a csirkemellre, hogy ilyen finom húst még nem sütöttem. Liza azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sült husija. Már az illata is elképesztő volt, miközben sült. Mindenképp javaslom, hogy készítsétek el, és kerüljön a kamrapolcra, mert kár lenne kihagyni.
Én az első Air Fryer kísérleteim közt tartom számon, abban sültek, csatoltam is róla fotókat. Eddig nem volt ilyen gépem, régóta kerülgetem már a beszerzését. Jelenleg ismerkedünk, szerencsére sikerrel, mert ami eddig készült benne, mind nagyon finomra sikeredett. Hamarosan hozok majd Air Fryer tapasztalatokat is tehát, de addig is: itt a fűszer, keverésre fel!
Hozzávalók:
- két teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fehér bors
- 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- fél teáskanál cayenne bors
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál ételízesítő
- 2 teáskanál szárított bazsalikom vagy rozmaring (utóbb bazsalikommal készítettem,az még finomabb lett)
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
Elkészítése:
- Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy jól záródó üvegcsébe tesszük.
- Először egy negyed adagot is elég bekeverni, kipróbálásra, és ha ízlett, akkor viszont mindjárt duplázva kerülhet az üvegbe, hogy legyen egy jó nagy adag tartalék!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További fűszerkeverékeim:
További fűszerkeverékeim:
És itt az Ayr Fryer csirkeszárny, saját fűszerkeverékkel ízesítve: