Barion Pixel

Házi csirkefűszer keverék (nem bögrés 🙂

Ez a házi fűszerkeverék hatalmas meglepetés volt számomra is! A kis családom azt mondta, mikor először tettem a csirkeszárnyra és a csirkemellre, hogy ilyen finom húst még nem sütöttem. Liza azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sült husija. Már az illata is elképesztő volt, miközben sült. Mindenképp javaslom, hogy készítsétek el, és kerüljön a kamrapolcra, mert kár lenne kihagyni.

Én az első Air Fryer kísérleteim közt tartom számon, abban sültek, csatoltam is róla fotókat. Eddig nem volt ilyen gépem, régóta kerülgetem már a beszerzését. Jelenleg ismerkedünk, szerencsére sikerrel, mert ami eddig készült benne, mind nagyon finomra sikeredett. Hamarosan hozok majd Air Fryer tapasztalatokat is tehát, de addig is: itt a fűszer, keverésre fel!

Hozzávalók:

  • két teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors
  • 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • fél teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom vagy rozmaring (utóbb bazsalikommal készítettem,az még finomabb lett)
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem 

Elkészítése:

  1. Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy jól záródó üvegcsébe tesszük. 
  2. Először egy negyed adagot is elég bekeverni, kipróbálásra, és ha ízlett, akkor viszont mindjárt duplázva kerülhet az üvegbe, hogy legyen egy jó nagy adag tartalék!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További fűszerkeverékeim:

További fűszerkeverékeim:

Mézeskalács

Fűszervaj

Sütőtök

Forraltbor

Csirkehús

És itt az Ayr Fryer csirkeszárny, saját fűszerkeverékkel ízesítve:

szeretettel ajánlom:

Kategóriák