Nagyon szeretem a forralt bort, számomra elhozza a tél minden varázsát, ezért is szeretem a vendégeimet megkínálni az ünnepekben! Karácsonykor a vendégvárás kötelező eleme ez a fűszeres, forró, lélekmelegítő! Ez pedig egy csodafinom keverék, amit magunk elkészíthetünk otthon, és garantáltan finomabb, mint a bolti társai! És persze jóval olcsóbb is!
Hozzávalók egy üvegnyihez:
- 4 evőkanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál őrölt szegfűszeg
- 2 evőkanál őrölt gyömbér
- 8 kis csomag vaníliás cukor (80 g)
- 1 evőkanál őrölt szegfűbors
- 1 teáskanál őrölt feketebors
A forralt borhoz:
- 3 bögre félszáraz/félédes vörösbor (1 üveg: 7,5 dl)
- 1 bögre víz (2,5 dl)
- 1 evőkanál forraltbor fűszerkeverék
- 5-6 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
- A fűszereket összekeverjük, majd egy csinos üvegbe tesszük!
- Felhasználáskor egy bögre vízben felforraljuk a cukrot és a fűszereket, majd a borral is összemelegítjük. Itt már nem kell túlforralni, mert a bor elveszíti minden erejét, azt pedig ugye nem szeretnénk???
- Én szoktam nagyobb adagot készíteni, hagyom kihűlni, visszatöltöm a boros üvegekbe, lezárom, és mikor vendégeink érkeznek, akkor már csak melegíteni kell!
Jó borozgatást! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További boros receptjeim: