Barion Pixel

Forraltbor fűszerkeverék

Nagyon szeretem a forralt bort, számomra elhozza a tél minden varázsát, ezért is szeretem a vendégeimet megkínálni az ünnepekben! Karácsonykor a vendégvárás kötelező eleme ez a fűszeres, forró, lélekmelegítő! Ez pedig egy csodafinom keverék, amit magunk elkészíthetünk otthon, és garantáltan finomabb, mint a bolti társai! És persze jóval olcsóbb is!

Hozzávalók egy üvegnyihez:

  • 4 evőkanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • 2 evőkanál őrölt gyömbér
  • 8 kis csomag vaníliás cukor (80 g)
  • 1 evőkanál őrölt szegfűbors
  • 1 teáskanál őrölt feketebors

A forralt borhoz:

  • 3 bögre félszáraz/félédes vörösbor (1 üveg: 7,5 dl)
  • 1 bögre víz (2,5 dl)
  • 1 evőkanál forraltbor fűszerkeverék
  • 5-6 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

  1. A fűszereket összekeverjük, majd egy csinos üvegbe tesszük!
  2. Felhasználáskor egy bögre vízben felforraljuk a cukrot és a fűszereket, majd a borral is összemelegítjük. Itt már nem kell túlforralni, mert a bor elveszíti minden erejét, azt pedig ugye nem szeretnénk???
  3. Én szoktam nagyobb adagot készíteni, hagyom kihűlni, visszatöltöm a boros üvegekbe, lezárom, és mikor vendégeink érkeznek, akkor már csak melegíteni kell!

Jó borozgatást! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További boros receptjeim:

Forralt bor szirup

Gyümölcsbor

Borleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák