Barion Pixel

Mandulás-marcipános csillag karácsonyfa bögrésen

Mandulás-marcipános csillag karácsonyfa bögrésen

Puha, omlós, marcipános csillagok, ilyen bájos kis, hólepte karácsonyfának megépítve. Az ünnepi asztal egyik legszebb dísze lehet, ha egy részéből a csillagoknak fenyőt varázsoltok! Persze mellé kell tenni egy jó nagy adagot az apró csillagokból, nehogy valakinek eszébe jusson megbontani ezt a kis szépséget!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók, egy jó nagy adaghoz:

 • 20 dkg marcipánmassza
 • 2 nagyobb tojás fehérje
 • 3 bögre őrölt mandula (30 dkg)
 • másfél bögre porcukor (20 dkg)
 • 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy egy-két tasak vaníliás cukor (10-20 g)

A mázhoz:

 • 1 tojás fehérje
 • kb. egy és negyed bögre porcukor (15 dkg)
 • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:

 1. A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, majd egy éjszakát pihentetjük.
 2. Én a fóliában nagyjából laposabb téglalappá formázom, és úgy teszem a hűtőbe!
 3. Másnap a gyúrólapot alaposan meghintjük mandulaliszttel vagy darált mandulával, majd ráhelyezzük a pihentetett tésztánkat. A tetejét is megszórjuk mandulaliszttel, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. ha elkészültünk, akkor nyúljunk alá egy késsel vagy még jobb, ha akad hajlított tortaspatula, és szépen válasszuk el a tésztát a deszkától mindenütt, hogy véletlenül se legyen leragadva sehová.
 4. Ezután több eltérő nagyságú, csillag alakú szaggatóval szaggassunk a tésztából annyi formát, amennyiből a karácsonyfánkat fel szeretnénk építeni. Én négy-öt méretet használtam, és mindből hármat-hármat szaggattam! A maradékból apró csillagok készültek, amiket jól megettünk természetesen! 🙂
 5. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk. Lehetőleg egy tepsire nagyjából azonos méretű csillagok kerüljenek, hogy egyformán sülhessenek.
 6. Elkészítjük a cukormázunkat. A tojás fehérjét mixerrel lágy habbá verjük, majd pici adagokban hozzáadjuk a porcukrot is, legvégül pedig a citromlevet.
 7. A mázat habzsákba vagy nejlonzacskóba töltjük, és szépen bevonjuk vele a csillagokat. Én először körbe kontúrozok egyet, és azután töltöm ki a belsejét.
 8. Mehetnek is a sütőbe 150 fokra, alul-felül sütés programon, lehetőleg a legalsó rácsra, hogy inkább alulról süljenek, és a máz biztosan hófehér maradjon!
 9. A sütési idő nagyjából 10-13 perc, de több semmiképpen sem! Ha már szépen elmozdíthatóak a sütőpapíron, mikor meglökitek őket, és nem ragadnak oda, akkor elkészültek!
 10. A karácsonyfához a csillagokat egymásra építjük, mindegyik közé nyomunk a cukormázból, az lesz a habarcsunk!
 11. Ha később mozgatjátok, akkor csak óvatosan, hogy a csillagok hegye le ne törjön!

Jó étvágyat hozzájuk!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tojásfehérjés receptjeim:

Pavlova

Habcsók

Mákos habcsók

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák