Barion Pixel

Főzött krémes, kávés keksztekercs meggyel, bögrésen

Főzött krémes kávés keksztekercs

Mennyei ez a lágy, főzött krémes, kávés keksztekercs, ami méltó kísérője bármilyen ünnepnek. A meggy pedig már csak hab a tekercsen!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 2 rúdhoz :

A kekszes alaphoz:

  • 6 és negyed bögre darált keksz (60 dkg)
  • háromnegyed-egy bögre porcukor (16-20 dkg)
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • egy bögre tej (2,5 dl)
  • kétharmad bögre főzött kávé (1,5 dl)
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A főzött krémhez:

  • 3 evőkanál liszt
  • kétharmad bögre tej (1,5 dl)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 1 bögre porcukor (kb. 15 dkg)
  • 15 dkg vaj
  • fél bögre kókuszreszelék (5 dkg)

+ kókuszreszelék a hempergetéshez (kb. fél csomag, úgy 5 dkg)

+ kb. 1-2 bögre magozott meggy (befőtt, fagyasztott vagy friss), attól függően mennyire szeretnétek meggyesre, mehet a közepébe egy sorban vagy apróra vágva a töltelékre szórva

Elkészítése:

  1. A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd sűrűre ősszefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A szobahőmérsékletű, puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a tejes, kihűlt krémmel, végül a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
  3. A kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még tejet (picit!), ha nagyon-nagyon ragad, akkor egy kis darált kekszet. De ne úgy képzeljétek a jól formálhatót, hogy se nem ragad, meg nagyon puha, mert ez egyik sem fog megtörténni. A lényeg, hogy egy szép gömböc legyen, ami picit ragad, picit kemény, de nem hullik szét, mert nem annyira száraz, és nem is olyan ragacsos, hogy szanaszét nyúlik. A kettő között jó lesz az 🙂 Ezután ketté felé osszuk, amit le is mérhetünk, hogy egészen pontosak legyünk, de persze nem muszáj.
  4. Ezután egy gyúródeszkát hintsünk meg jó alaposan kókuszreszelékkel, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra az egyik kekszmassza felet, körülbelül fél-háromnegyed centi vastagra!
  5. Kenjük meg a krém felével, tegyünk rá meggyet, majd tekerjük fel, mint a bejglit szoktuk, és csomagoljuk fóliába. Ugyanígy járjunk el a másik féllel is, majd tegyük őket zárt tárolóba, és mehetnek is a hűtőbe vagy hűvös, hideg helyre néhány órácskára! Ez nagyon fontos, mert csak akkor lehet ilyen gyönyörűen szeletelni!
  6. Enyhén vizes késsel szeleteljük a hűtési idő letelte után!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További kókuszos receptjeim:

Kókuszdiócska

Kókuszos gofri

Fehércsokis kókuszlikőr

Kevert kókuszos süti

Főzött krémes kávés keksztekercs

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák