Mindenki kedvenc klasszikusa: a mézes krémes! Puha, mézes sütemény egy ellenállhatatlan, selymes, krémes, lágy vaníliakrémmel és egy csillogó, régimódi kakaómázzal!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 60 dkg fehér finomliszt
- 7 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 nagy csipet só
- 2 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos bögre porcukor (15 dkg)
A krémhez:
- 6 bögre tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 4 tojás sárgája
- 2 jó púpos evőkanál fehér finomliszt
- 25 dkg puha vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- másfél bögre porcukor (kb. 25 dkg)
A mázhoz:
- szűk negyed bögre víz (0,5 dl)
- kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
- A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.
- Egyenként kb. 25*35 centiméteres téglalappá nyújtjuk őket, amiket a tepsi hátulján, sütőpapíron megsütünk 170 fokon, alul-felül sütés programon, 8-9 perc alatt. Szép világos legyen, ne süssétek tovább!
- A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukrokkal, a pudingporokkal, liszttel és egy kevés tejjel, majd az egészet felöntjük a tejjel és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
- Rögtön frissentartó fóliát helyezünk a krémre, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A cukrot kihabosítjuk a vajjal, majd a pudingot is kihabosítjuk, és összekeverjük az egészet. Megtöltjük vele a lapokat. Csak a lapok közé teszünk tölteléket a tetejére nem, tehát összesen három felé osztjuk a krémet.
- A csokimázhoz egy nyeles lábosban összekeverjük a vizet, a kakaóport és a cukrot, majd az egészet folyamatos keverés közben összemelegítjük. Ha jó meleg és felolvadt minden, akkor belekeverjük a vajat is. Megkenjük a süti tetejét a mázzal és legalább 12 órát pihentetjük hűvös helyen!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További csoki/kakaómázas receptjeim: