Barion Pixel

Kakaós-mézes puszedli bögrésen

Finom kakaós puszedlik, mézesek, mézeskalácsosak, imádnivalóak!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 és negyed bögre rétesliszt ( 35 dkg)
  • 1 bögre fehér finomliszt ( 12,5 dkg)
  • egy púpos evőkanál holland kakaópor
  • kétharmad bögre porcukor (8 dkg)
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojás sárgája + 1 egész tojás
  • 7-8 dkg puha vaj
  • fél bögre méz (175 g)
  • 1 evőkanál tejföl

A tetejére:

  • 15-20 dkg csokoládé
  • másfél evőkanál étolaj
  • kevés csokoládé más színben

Elkészítése:

1. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba mérünk, majd összekeverjük nagyjából villával. Ezután összegyúrjuk az egészet, míg össze nem áll szépen. Ha nagyon ragad a tészta, akkor pici lisztet adjatok hozzá, ha pedig nagyon száraz, akkor kicsi tejfölt!

2. A sütőt bekapcsoljuk alul-felül sütés 180 fokra (gáztűzhelynél közepes láng).

3. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd evőkanálnyi tészta adagokból golyókat formázunk. A tepsikre tesszük őket, kissé szellősebben, mert meg fognak nőni. Már mehet is az első adag a sütőbe, kb. 10 percre.

4. A kisült süteményeket még forrón átszedjük egy tálcára, hagyjuk őket kihűlni.

5. Belemártjuk őket az étolajjal felolvasztott csokiba, majd ha picit szilárdult a csoki, akkor kókuszreszeléket szórunk a tetejére. Én mikróban olvasztom mindig a csokit, de akkor 15 másodpercenként ki kell venni, és átkeverni minden alkalommal!

6. Ezután már csak ki kell bírnunk, hogy megkössön a burok! 

7. Én még egy másik színű csokit szoktam olvasztani, kb. 5 dkg-ot egy teáskanál olajjal, és kilyukasztott zacskóból vagy eldobható habzsákból csíkokat csorgatok a megkötött csoki tetejére!

Jó étvágyat!

Sok karácsonyi süti egy helyen:

Karácsonyi sütiválogatás

szeretettel ajánlom:

Kategóriák