Mennyei, porhanyós tésztájú, fűszeres almás piték, mini formákban sütve! Óriási volt a sikerük nálunk, készítsétek el mindenképp!
Ami még plusz jó bennük, hogy három-négy nap múlva is tökéletesek!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 bögre porcukor (15 dkg)
- 2 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg sertészsír
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál búzadara + egy kicsi
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál almás fűszerkeverék, aminek a receptjét ITT TALÁLOD!
- egy tojás kenéshez
Elkészítése:
- A hideg vajat és zsírt késes aprítóban összedolgoztattam a liszttel, a sütőporral és a cukorral, végül a tojásokat is hozzáadtam
- A tésztát hűtőben (fagyasztóban) pihentettem, míg elkészült a töltelék!
- Az almákat meghámoztam, lereszeltem, majd egy picit kinyomkodtam a levüket.
- Pici olajon megpároltam kicsit a vaníliás cukorral, és a végén a fűszerkeveréket is hozzáadtam.
- A tésztából a formám átmérőjénél kb. 1 centivel nagyobb körlapokat nyújtottam, majd kibéleltem vele a formát, Én szilikonformát használta, ott nem volt szükség vajazásra, de ha fém formát használtok, akkor picit azért kenjétek ki!
- Ezután az alját megszúrkáltam villával és nagyon pici búzadarát szórtam rá. A perem magasságáig megtöltöttem az almás keverékkel, majd lefedtem egy a formával kiszaggatott lappal, amiből minden másodikat apró szívecske formával kilyukasztgattam. A leeső szívecskék kerültek a többi pitére, azokat nem szaggattam.
- Mindegyik fajta pite tetejét megszurkáltam villával, majd lekentem tojással. Amelyikre szívecskéket is ragasztottam, azokat a tojásos lapra tettem, és őket is megkentem!
- 200 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, nagyjából 25-30 perc alatt sültek szép aranyszínűre!
- Én még majdnem forrón kiemeltem őket a formából, és rácson hagytam hűlni!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További almás receptjeim: