Barion Pixel

Porhanyós, illatos, mini almás pite

Porhanyós, illatos, mini almás pite

Mennyei, porhanyós tésztájú, fűszeres almás piték, mini formákban sütve! Óriási volt a sikerük nálunk, készítsétek el mindenképp!

Ami még plusz jó bennük, hogy három-négy nap múlva is tökéletesek!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 bögre porcukor (15 dkg)
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg sertészsír

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál búzadara + egy kicsi
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál almás fűszerkeverék, aminek a receptjét ITT TALÁLOD! 
  • egy tojás kenéshez

Elkészítése:

  1. A hideg vajat és zsírt késes aprítóban összedolgoztattam a liszttel, a sütőporral és a cukorral, végül a tojásokat is hozzáadtam
  2. A tésztát hűtőben (fagyasztóban) pihentettem, míg elkészült a töltelék!
  3. Az almákat meghámoztam, lereszeltem, majd egy picit kinyomkodtam a levüket.
  4. Pici olajon megpároltam kicsit a vaníliás cukorral, és a végén a fűszerkeveréket is hozzáadtam.
  5. A tésztából a formám átmérőjénél kb. 1 centivel nagyobb körlapokat nyújtottam, majd kibéleltem vele a formát, Én szilikonformát használta, ott nem volt szükség vajazásra, de ha fém formát használtok, akkor picit azért kenjétek ki!
  6. Ezután az alját megszúrkáltam villával és nagyon pici búzadarát szórtam rá. A perem magasságáig megtöltöttem az almás keverékkel, majd lefedtem egy a formával kiszaggatott lappal, amiből minden másodikat apró szívecske formával kilyukasztgattam. A leeső szívecskék kerültek a többi pitére, azokat nem szaggattam.
  7. Mindegyik fajta pite tetejét megszurkáltam villával, majd lekentem tojással. Amelyikre szívecskéket is ragasztottam, azokat a tojásos lapra tettem, és őket is megkentem!
  8. 200 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, nagyjából 25-30 perc alatt sültek szép aranyszínűre!
  9. Én még majdnem forrón kiemeltem őket a formából, és rácson hagytam hűlni!

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További almás receptjeim:

Kelt almás gofri

Almás muffin

Klasszikus almáspite

Almás linzer

Porhanyós, illatos, mini almás pite

szeretettel ajánlom:

Kategóriák