Barion Pixel

Krumplis tészta

Krumplis tészta

Az egyik kedvenc tésztám, a krumplis tészta! Különösen szeretem jéghideg kovászos uborkával a forró nyári napokon…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 1 fakanál zsír (nálam sertészsír)
  • 1 evőkanál őrölt, édes fűszerpaprika
  • fél evőkanál só
  • fél mokkáskanál bors
  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • egyharmad bögre víz (0,8 dl)

Elkészítése:

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk vagy aprítjuk.
  3. A hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a krumplit és a fűszerpaprikát, és azzal együtt pirítjuk egy kicsit.
  4. Öntünk hozzá egyharmad bögre vizet, és fedő alatt, gyakran kevergetve, lassú tűzön jó puhára főzzük-pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon hirtelen elfőné a levét, és le akarna kapni, akkor pici vizet öntsetek még rá! Kóstoljátok, sózzátok, borsozzátok még, ha szükséges!
  5. Közben főzzétek ki a tésztát lobogó, sós vízben, majd keverjétek össze a krumplis alappal.
  6. Fedő alatt hagyjátok legalább 10-15 percig összeérni az ízeket.
  7. Savanyúsággal, salátával tálaljátok.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás receptek:

Káposztás tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgombócos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

Krumplis tészta

szeretettel ajánlom:

Kategóriák