Az egyik kedvenc tésztám, a krumplis tészta! Különösen szeretem jéghideg kovászos uborkával a forró nyári napokon…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 1 fakanál zsír (nálam sertészsír)
- 1 evőkanál őrölt, édes fűszerpaprika
- fél evőkanál só
- fél mokkáskanál bors
- 50 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- egyharmad bögre víz (0,8 dl)
Elkészítése:
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk vagy aprítjuk.
- A hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a krumplit és a fűszerpaprikát, és azzal együtt pirítjuk egy kicsit.
- Öntünk hozzá egyharmad bögre vizet, és fedő alatt, gyakran kevergetve, lassú tűzön jó puhára főzzük-pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon hirtelen elfőné a levét, és le akarna kapni, akkor pici vizet öntsetek még rá! Kóstoljátok, sózzátok, borsozzátok még, ha szükséges!
- Közben főzzétek ki a tésztát lobogó, sós vízben, majd keverjétek össze a krumplis alappal.
- Fedő alatt hagyjátok legalább 10-15 percig összeérni az ízeket.
- Savanyúsággal, salátával tálaljátok.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás receptek: