Barion Pixel

Káposztás tészta

Káposztás tészta

Ismét egy Anyukám recept, hatalmas kedvencem, jó sok borssal, nagyobb darab, lédús káposztákkal, ahogy mi szeretjük!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • fél kg tészta, nálunk fodros nagykocka
  • 1 közepes fejes káposzta (1 kg)
  • 1 fakanál sertészsír
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 csapott teáskanál őrölt kömény

Elkészítése:

  1. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A zsírt megolvasztjuk, rárakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.
  3. Ha megpuhult, fedő nélkül lepirítjuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük, fűszerezzük.
  4. Közben sós, forró vízben kifőzzük a tésztát, majd összeforgatjuk a káposztával.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás ebédek:

Grízes tészta

Tepsis Mac & Cheese

Carbonara spagetti

Tésztasaláta

Túrós csusza

Káposztás tészta

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák