Ahogyan azt annak idején a menzán kaptuk, ezúttal csak krumpli és pirított tarhonya. A maga egyszerűségével is tökéletes leves egy jó adag tejföllel!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 10-12 dkg tarhonya
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 teáskanál só
- 1 teáskanál (házi) vegeta
- ha van, akkor petrezselyem zöldje
- 1-2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 8 bögre víz (2 liter)
Elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apróra kockázzuk.
- A zsírt felolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a tarhonyát, és a hagymával együtt addig pirítjuk, míg a tarhonya nem kap színt.
- Ekkor hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd felengedjük 8 bögre vízzel.
- Beletesszük a megpucolt, összevágott krumplit, és jó puhára főzzük. Közben kóstoljátok, fűszerezzétek, és adjatok hozzá vizet, ha túl sűrűnek találjátok!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tarhonyás ételek: