Barion Pixel

Édes paradicsomleves

Édes paradicsomleves

Édes paradicsomleves, ezúttal apró betűtészta helyett nagyobb reszelt tésztával! Férjem nagymamája készítette így, és én nagyon megszerettem!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 bögre 100%-os paradicsomlé (1 liter)
  • 2 bögre víz (5 dl)
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál fehér finomliszt
  • egy csipet só
  • háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg)
  • bő fél bögre reszelt tészta (5 dkg)

Elkészítése:

  1. A zsírt felforrósítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett, a lisztet halvány zsemle színűre pirítjuk. Rántást fakanállal a legjobb keverni!
  2. Hozzá öntjük a vizet és a paradicsomlevet, közben folyamatosan keverjük.
  3. Hozzászórjuk a cukrot és a sót, majd az egészet összeforraljuk, közben kevergetjük.
  4. Ha felforrt, beletesszük a tésztát is, és lassan forralva puhára főzzük. Néha keverjétek át! A tészta főzési ideje nagyjából öt perc, ezután lefedjük, és a betűcskéink még tovább fognak dagadni a meleg levesben. Nem szabad túlfőzni! 
  5. Ha nem elég édes, tegyetek hozzá cukrot!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További paradicsomos ételek:

Házi ketchup

Paradicsomos káposzta fokhagymás pecsenyével

Paradicsomos tonhalas tészta

Paradicsomos húsgombóc

Édes paradicsomleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák