Egy hatalmas kedvencem, imádom a sült hússzeleteket tésztával és finom szósszal! Ezt különösen…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 50-60 dkg karaj felszeletelve
- 1 nagy tejföl (330 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csapott evőkanál fehér finomliszt
- negyed bögre víz (0,6 dl)
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alul-felül sütés programra.
- A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, fektessük őket egy kiolajozott tepsibe, majd fedjük le őket, és tegyük őket sütőbe. Süssük őket puhára kb. 30-40 perc alatt.
- Ezután vegyük le a tepsi tetejét vagy az alufóliát (ki mit használt), majd süssük szép aranyszínűre. Itt már visszavehetjük a hőfokot 200 fokra.
- Míg a karaj sül, addig készítsük el a mártást.
- A fej apróra vágott vöröshagymát pirítsunk üvegesre egy-két evőkanál étolajon, majd adjunk hozzá negyed bögrényi vizet.
- A lisztet is szórjuk rá, azt hagyjuk elolvadni, közben egyszer-kétszer keverjük át.
- Ezután öntsük rá a tejfölt, szórjuk rá a sót, keverjük-forraljuk össze alaposan, sűrítsük be, majd főtt tésztával, forrón tálaljuk a hússzeletekkel együtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További ebéd receptjeim: