Az egyik kedvenc tésztám, különösen halászlé után szeretem, akár sósan, akár édesen is jöhet! 🙂
Hozzávalók:
- 1 kis csomag tészta, nálam szélesmetélt (250 g)
- 250 g túró
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg bacon vagy szalonna
- fél-egy teáskanál só
+ 1 teáskanál só a főzővízbe
Elkészítése:
- A bacont/szalonnát, ha nem eleve felkockázottat vásároltunk, akkor apró kockákra vágjuk, majd jó ropogósra sütjük, lefedve félretesszük.
- Közben a csuszatésztát a csomagoláson feltüntetett módon kifőzzük lobogó, sós vízben, majd leszűrjük.
- A leszűrt tésztát egy hőálló tálba öntjük, azonnal meglocsoljuk a bacon forró zsírjával, amivel óvatosan összeforgatjuk.
- A tejfölt kikeverjük a sóval, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
- Ugyanígy járunk el a villával összetört túróval, illetve a pörccel.
- Még forrón tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
További tésztás receptek: