Barion Pixel

Túrós tészta pörccel

Túrós tészta pörccel

Az egyik kedvenc tésztám, különösen halászlé után szeretem, akár sósan, akár édesen is jöhet! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kis csomag tészta, nálam szélesmetélt (250 g)
  • 250 g túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg bacon vagy szalonna
  • fél-egy teáskanál só

    + 1 teáskanál só a főzővízbe

Elkészítése:

  1. A bacont/szalonnát, ha nem eleve felkockázottat vásároltunk, akkor apró kockákra vágjuk, majd jó ropogósra sütjük, lefedve félretesszük.
  2. Közben a csuszatésztát a csomagoláson feltüntetett módon kifőzzük lobogó, sós vízben, majd leszűrjük.
  3. A leszűrt tésztát egy hőálló tálba öntjük, azonnal meglocsoljuk a bacon forró zsírjával, amivel óvatosan összeforgatjuk. 
  4. A tejfölt kikeverjük a sóval, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ugyanígy járunk el a villával összetört túróval, illetve a pörccel.
  6. Még forrón tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

További tésztás receptek:

Káposztás tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgombócos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

Túrós tészta pörccel

szeretettel ajánlom:

Kategóriák