A legnépszerűbb olasz desszert, a puding, ami világhírre tett szert: a panna cotta, vagy főzött tejszín!
Édes, csillogó, vaníliás, tejszínes, selymes, és még sorolhatnám!
Már a kép is csábító, és amilyen exkluzív a kinézete, olyan egyszerűen elkészül.
Jó érzés ilyet alkotni, és mikor a vendégek elé letesszük, magunkon fogunk elálmélkodni 🙂 Hiszen forralás, néhány keverés, be a hűtőbe, és másnap ilyen látványos desszertet tálalhatunk!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók 4 nagyobb adaghoz:
- egy és háromnegyed bögre habtejszín (legalább 30%-os, megfelel 4 dl-nek)
- egy bögre legalább 2,8%-os tehéntej
- egyharmad bögre kristálycukor (5 dkg)
- 1 vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral)
- 4 lap zselatin vagy négy teáskanál porzselatin
Elkészítése:
1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejjel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.
2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.
3. Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük.
4. Ezután hozzáadjuk a zselatinlapokat, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!
5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.
6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.
7. Néhány órát hagyjuk a hűtőben szilárdulni a krémünket!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További pudingreceptjeim: