Barion Pixel

Diós tészta

Diós tészta

Egy igazi, magyar, menzás, retro fogás, amit nagyon-nagyon szerettem és szeretek mind a mai napig! Ahogyan az én kislányaim is teszik természetesen! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 250 gramm szélesmetélt 
  • másfél bögre dió (15 dkg)
  • háromnegyed bögre porcukor (12 dkg)

Elkészítése: 

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Míg a tészta fő, addig ledaráljuk a dió és összekeverjük a porcukorral.
  3. Tálaláskor meghintjük alaposan a cukros dióval!
  4. De ha már említettem: akkor a tésztát beleforgathatjátok 3 dkg olvasztott, forró vajba, majd  az egészet elkeverhetitek a cukros dióval! Úgy még menzásabb lesz!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás receptek:

Káposztás tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgombócos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

Diós tészta

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák