Új fotóval 🙂
Mindig mosolyognom kell, ha arra gondolok, hányszor de hányszor rontottam el annak idején tejberizst a koleszban. Leragadt, kemény maradt, vagy éppen túlfőtt. Volt ott minden, csak éppen kielégítő eredmény nem. A bögrés módszerrel végre sikerült, miután anyukám kimérte nekem a pontos arányokat, mivel nekem ezek az érzéssel kislányom, meg amennyi lisztet felvesz módszerek sosem akartak működni.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 4 bögre 2,8%-os tej (1 liter)
- 1 jó púpos bögre rizs (kb. 30 dkg)
- 1/3 bögre kristálycukor (lehet kevesebb is) (kb. 5 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g) vagy egy-két teáskanál vanília-aroma
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst.
- Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és még néhány percig főzzük,
állandó kavarás mellett. Egészen addig, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot. - A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kidagadjon. Kakaós- vagy fahéjascukorral meghintve tálaljuk.
Csoki öntettel sem rossz.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tejes desszertek: