Barion Pixel

Tejberizs bögrésen

Új fotóval 🙂

Mindig mosolyognom kell, ha arra gondolok, hányszor de hányszor rontottam el annak idején tejberizst a koleszban. Leragadt, kemény maradt, vagy éppen túlfőtt. Volt ott minden, csak éppen kielégítő eredmény nem. A bögrés módszerrel végre sikerült, miután anyukám kimérte nekem a pontos arányokat, mivel nekem ezek az érzéssel kislányom, meg amennyi lisztet felvesz módszerek sosem akartak működni.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók

  • 4 bögre 2,8%-os tej (1 liter)
  • 1 jó púpos bögre rizs (kb. 30 dkg)
  • 1/3 bögre kristálycukor (lehet kevesebb is) (kb. 5 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g) vagy egy-két teáskanál vanília-aroma
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst.
  2. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és még néhány percig főzzük,
    állandó kavarás mellett. Egészen addig, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot.
  3. A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kidagadjon. Kakaós- vagy fahéjascukorral meghintve tálaljuk.
    Csoki öntettel sem rossz.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tejes desszertek:

Tejbegríz

Madártej

Francia tejes pite

szeretettel ajánlom:

Kategóriák