Barion Pixel

Meggyes piskóta bögrésen

Meggyes piskóta

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
  • másfél bögre liszt (20 dkg)
  • 1-2 teáskanál sütőpor 

    + befőtt vagy friss meggyszemek a tetejére

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját simára keverjük.

3. Ha véletlenül is került sárgája a fehérjébe, akkor azt mindenképpen halásszuk ki kanállal az utolsó cseppig!!!

4. Ezután a fehérjét turmixgéppel elkezdjük verni, és amikor lassan habosodni kezd, fehéredik már szépen, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadjuk evőkálról-evőkanálra.

5. A tojásfehérje akkor jó, ha a habverőn megáll, tovább nem szabad keverni, mert összetörik! Ha valamiért mégsem akar felverődni, csipet sót, vagy egy csepp ecetet adunk hozzá!

6. A kemény habba belekeverjük a simára kevert sárgáját. Nagyon fontos, hogy a hab és a tojássárga krém összekeverése során a fakanál mindig félkört írjon le FENTRŐL LEFELÉ! Ugyanezekkel a mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor a lisztet és a sütőport szitáljuk is át.

7. Ezután a masszát sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) közepes tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk meggyszemekkel, majd nagyjából 15-20 percig sütjük 180 fokon, míg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben a sütőajtót pedig nem nyitogatjuk, arra van az üveg, hogy kukucskáljunk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További meggyes receptjeim:

Meggyleves

Sült oldalas meggyszósszal és törtkrumplival

Diós-kávés keksztekercs meggyel

Gesztenyés-meggyes kevert

Meggyes piskóta

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek