Barion Pixel

Meggyes piskóta bögrésen

Meggyes piskóta

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
  • másfél bögre liszt (20 dkg)
  • 1-2 teáskanál sütőpor 

    + befőtt vagy friss meggyszemek a tetejére

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját simára keverjük.

3. Ha véletlenül is került sárgája a fehérjébe, akkor azt mindenképpen halásszuk ki kanállal az utolsó cseppig!!!

4. Ezután a fehérjét turmixgéppel elkezdjük verni, és amikor lassan habosodni kezd, fehéredik már szépen, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadjuk evőkálról-evőkanálra.

5. A tojásfehérje akkor jó, ha a habverőn megáll, tovább nem szabad keverni, mert összetörik! Ha valamiért mégsem akar felverődni, csipet sót, vagy egy csepp ecetet adunk hozzá!

6. A kemény habba belekeverjük a simára kevert sárgáját. Nagyon fontos, hogy a hab és a tojássárga krém összekeverése során a fakanál mindig félkört írjon le FENTRŐL LEFELÉ! Ugyanezekkel a mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor a lisztet és a sütőport szitáljuk is át.

7. Ezután a masszát sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) közepes tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk meggyszemekkel, majd nagyjából 15-20 percig sütjük 180 fokon, míg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben a sütőajtót pedig nem nyitogatjuk, arra van az üveg, hogy kukucskáljunk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További meggyes receptjeim:

Meggyleves

Sült oldalas meggyszósszal és törtkrumplival

Diós-kávés keksztekercs meggyel

Gesztenyés-meggyes kevert

Meggyes piskóta

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Gyors hópehely (bögrésen is)

Gyors hópehely (bögrésen is)

Baracklekváros dió, isteni omlós, porcukros tésztába rejtve. Mennyei, házias ízélmény…A receptet dédimamánktól kaptam,...

bővebben
Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Gyümölcskenyér (bögrésen is)

Méghozzá csokival, pirult dióval, és sok-sok porcukorral a tetején. Finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy...

bővebben