Az egyik kedvenc levesem, isteni az illata, miközben fő!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fakanál sertészsír
- 30 dkg krumpli
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kis fej zeller vagy zellerlevél
- 1 paradicsom
- fél fehér paprika
- 1 kis konzervnyi sűrített paradicsom
- másfél teáskanál só
- 1 teáskanál vegeta
- 1 púpos evőkanál édes, őrölt fűszerpaprika
- 8 bögre víz (2 liter)
+ reszelt tészta vagy csipetke
Elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, majd rátesszük az őrölt paprikát és felengedjük vízzel.
- Hozzáadjuk a sót, valamint a feldarabolt csirkehúst, és kb. 40 perc alatt, fedő alatt, közepes hőfokon forralva, félpuhára főzzük a húst.
- Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répákat, az egész paradicsomot, valamint a fél paprikát, és ezzel is főzzük nagyjából 15 percet.
- Ezután a meghámozott, felkockázott krumplit és a levestésztát, a sűrített paradicsomot és a vegetát is hozzáadjuk. Közben kóstoljuk, sózzuk, fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően.
- Ha a krumpli megpuhult, akkor készen is van!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leveseim: