Barion Pixel

Piros csirkeleves csipetkével

Piros csirkeleves

Az egyik kedvenc levesem, isteni az illata, miközben fő!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fakanál sertészsír
  • 30 dkg krumpli
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 kis fej zeller vagy zellerlevél
  • 1 paradicsom
  • fél fehér paprika
  • 1 kis konzervnyi sűrített paradicsom
  • másfél teáskanál só
  • 1 teáskanál vegeta
  • 1 púpos evőkanál édes, őrölt fűszerpaprika
  • 8 bögre víz (2 liter)

    + reszelt tészta vagy csipetke

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, majd rátesszük az őrölt paprikát és felengedjük vízzel.
  2. Hozzáadjuk a sót, valamint a feldarabolt csirkehúst, és kb. 40 perc alatt, fedő alatt, közepes hőfokon forralva, félpuhára főzzük a húst.
  3. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répákat, az egész paradicsomot, valamint a fél paprikát, és ezzel is főzzük nagyjából 15 percet.
  4. Ezután a meghámozott, felkockázott krumplit és a levestésztát, a sűrített paradicsomot és a vegetát is hozzáadjuk. Közben kóstoljuk, sózzuk, fűszerezzük az ízlésünknek megfelelően. 
  5. Ha a krumpli megpuhult, akkor készen is van!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leveseim:

Tarhonyaleves gazdagon

Spárgaleves

Bableves

Palócleves

Piros csirkeleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Gyors, kekszes őzgerinc – sütés nélkül

Gyors, kekszes őzgerinc – sütés nélkül

Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept ebben a hőségben is, hiszen sütés nélkül, negyed óra alatt...

bővebben
Félórás ebédek: Zöldborsós csirkemáj

Félórás ebédek: Zöldborsós csirkemáj

Gyakran nincs időm hosszasan főzőcskézni és az-az igazság, hogy kedvem se mindig. Ilyenkor szeretem az ilyen gyors...

bővebben
0
    0
    Kosaram
    A kosár üres