Gyerekkorom szintén óriási kedvence ez a ropogós, fahéjas cukorral meghintett, palacsintás, forró almás finomság!
Hozzávalók:
- fél kg alma
- 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- negyed bögre kristálycukor (4 dkg)
- 2 tojás
- háromnegyed bögre tej (kb. 2 dl)
- negyed bögre szóda (0,6 dl)
+ fahéjas cukor a tálaláshoz
Elkészítése:
1. Az almákat meghámozzuk, majd egy nagyobb tálba reszeljük. A többi hozzávalóból sűrűbb palacsintaésztát készítünk.
2. Egy fazékban olajat hevítünk, és két evőkanál segítségével, csapott evőkanálnyi tészta adagokat szaggatunk az olajba. A halmokat én picit el szoktam egyengetni, lapítgatni a kanállal, de lehet pufókabbakat is sütni.
3. Közepes hőfokon érdemes sütni őket, aranybarnára mindkét felüket.
4. Fahéjas cukorral, forrón tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További almás receptjeim: