Egy hamisítatlan menzaremek: a húsos tészta!
Hozzávalók:
- 300 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- fél mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 csapott evőkanálnyi őrölt fűszerpaprika
- pici őrölt kömény, ha szeretnétek
- 2-3 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 szem babérlevél
- háromnegyed bögre víz (kb. 1,5 dl)
+ 250 g spagetti tészta kifőzve
Elkészítése:
- Míg a szószt készítjük, megfőzzük a tésztát is, és leszűrjük.
- Egy közepes lábosban az olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, az átzúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst a sóval, borssal, köménnyel, és azt is megpirítjuk.
- A paprikát rászórjuk, valamint hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, babért és a vizet, és kb. 10-15 perc alatt összefőzzük az egészet.
- Összekeverjük a tésztával, forrón, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További tésztás receptek: