Barion Pixel

Menzás húsos tészta

Menzás húsos tészta

Egy hamisítatlan menzaremek: a húsos tészta!

Hozzávalók:

  • 300 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 csapott evőkanálnyi őrölt fűszerpaprika
  • pici őrölt kömény, ha szeretnétek
  • 2-3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 szem babérlevél
  • háromnegyed bögre víz (kb. 1,5 dl)

    + 250 g spagetti tészta kifőzve 

Elkészítése:

  1. Míg a szószt készítjük, megfőzzük a tésztát is, és leszűrjük.
  2. Egy közepes lábosban az olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, az átzúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst a sóval, borssal, köménnyel, és azt is megpirítjuk. 
  3. A paprikát rászórjuk, valamint hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, babért és a vizet, és kb. 10-15 perc alatt összefőzzük az egészet.
  4. Összekeverjük a tésztával, forrón, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További tésztás receptek:

Káposztás tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgombócos spagetti

Cukkinis csirkés spagetti

szeretettel ajánlom:

Kategóriák