Egy egyszerű zöldségleves mindig jól jön ebédre, variálhatjuk kedvünkre!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 fakanál zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 kisebb fej karfiol
- 1-2 kisebb fej karalábé
- fél mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- 1 bögre alaplé vagy egy-két leveskocka
- másfél teáskanál só
- 8-10 bögre víz (kb. 2-3 liter)
+ szűk fél bögre levestészta
Elkészítése:
- A répákat és a karalábékat meghámozzuk és felkockázzuk
- Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a az apróra vágott hagymát, a répát, és ezt néhány percig pirítjuk, pároljuk.
- Ezután felöntjük nagyjából két liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, alaplevet vagy leveskockát. Később még hígíthatjátok!
- Forrástól számítva 20 percig még főzzük mérsékelt tűzön, lefedve, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, majd tíz perccel később a levestésztát is.
- Ezzel addig főzzük, míg minden jó puha nem lesz!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leves receptjeim: