Barion Pixel

Krumplipelyhes zsemle bögrésen

Krumplipelyhes zsemlék bögrésen

Pillekönnyű zsemlék, amik hála a burgonyapehelynek napokig puhák és ehetőek maradnak!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 4 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
  • fél bögre langyos tej (1,25 dl)
  • fél-háromnegyed bögre langyos víz (szűk 2 dl)
  • 2-3 teáskanál só
  • 2 evőkanál étolaj vagy egy evőkanál zsír

Elkészítése:

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalót beleöntjük egy dagasztó tálba.
  3. Géppel vagy kézzel lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a kétszeresére kelni. Ha a tészta nem elég lágy, akkor adjunk hozzá még vizet, ha nagyon lágy, akkor pedig lisztet!
  4. A tésztát vágjuk 9-12 részre attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb zsemléket szeretnénk-e.
  5. Gömbölygessük zsemlékké őket.
  6. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezekre, vágjuk be srégen, két-három helyen a tetejüket, majd hagyjuk őket letakarva kelni nagyjából húsz percig.
  7. Spricceljük vagy kenjük le őket alaposan vízzel, majd 190 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranyszínűre, nagyjából 20 perc alatt.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További zsemléim:

Vendégváró zsemlekoszorú

Joghurtos teljes kiőrlésű zsemle

Félórás zsemle

Csokis zsemlék

Krumplipelyhes zsemlék bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Töltött káposzta Szabolcsiasan

Töltött káposzta Szabolcsiasan

Azért nem szabolcsi, mert ez nem a klasszikus szabolcsi töltött káposzta, inkább abból meríti az alapjait. De az...

bővebben
0
    0
    Kosaram
    A kosár üres