Barion Pixel

Vajpuha tarja, sült krumplival

Vajpuha tarja, sült krumplival

A legegyszerűbb ételek egyike, igazi aduász, ha időhiánnyal küzdünk. Finom, puha, ízletes hús szeletek, ropogós sült krumplival, nem lehet nem szeretni, akár az elkészítéséről akár az elfogyasztásáról legyen is szó!!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli, hámozva, hasábra vágva
  • 1 kg tarja szeletekre vágva
  • 1 fakanálnyi sertészsír
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
  2. Egy tepsit alaposan kizsírozunk, beleterítjuk a hússzeleteket.
  3. A húsok mindkét felét alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
  4. A sütőt fedővel vagy alufóliával lefedjük, majd egy órán át sütjük.
  5. Ekkor levesszük róla a fedőt és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Ez idő alatt zsírban, olajban vagy Airfryerben kisütjük a krumpli, és forrón, savanyúsággal tálaljuk.
  7. Ha nem szeretnétek a krumplit külön sütögetni, mehet a tepsi aljára is hasábra, kockára vagy karikára vágva.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További ebéd receptjeim:

Tejfölös gombás karaj

Sertéspörkölt galuskával

Zöldbab főzelék fasírttal

Szaftos rakott zöldbab

Tepsis tarja

Sajtszószos sertésszűz

Vajpuha tarja, sült krumplival

szeretettel ajánlom:

Kategóriák