Villámgyors finomság, pihe-puha kakaós piskóta cseresznyével: olcsó, pofonegyszerű, nagyon kiadós, szerintem szeretni fogjátok!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy kb 22×28-as tepsihez:
- 2 tojás
- egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
- három bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
- bő 1/3 bögre holland kakaópor (kb. 3-4 dkg)
- 1 és negyed bögre tej (3 dl)
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- 6 deka szoba hőmérsékletű zsír, vagy margarin (kb. 2 jó fakanálnyi)
- magozott cseresznye
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A hozzávalókat a cseresznye kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük.
- A tetejére magozott cseresznyét szórunk, vagy rakosgatunk. Nem szabad vele spórolni, legyenek jó közel egymáshoz a szemek. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További cseresznyés, meggyes receptjeim:
Sült oldalas meggyszósszal és törtkrumplival