Hogy miért nem lehet neki ellenállni?
Mert a tészta nagyon ízletes, mutatós, pille sütemény, ami olyan, mintha olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. A tetején pedig egy hajszálvékony vaníliás cukor burok a korona!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
- 3/4 bögre kristálycukor (12 dkg)
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- másfél bögre 20%-os tejföl (330 g)
- fél bögre étolaj (125 ml)
A tetejére:
- fél kg magozott felezett cseresznye (vagy még több:-)
- kristálycukor és 1-2 csomag vaníliás cukor a szóráshoz
Elkészítése:
- A sütőt 200 fokra kapcsoljuk.
- A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
- Felezett, magozott cseresznyével jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
- 200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 22*30-as tepsiben készítettem.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További cseresznyés receptjeim: