Mintha a dédi konyhájában lennénk, házi sárgabarack lekvárral a legfinomabb!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- fél mokkáskanál só
- 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- 1 evőkanál zsír (3 dkg)
- 1 tojás
Elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe.
- A megfőtt krumplit leszűrjük. A krumplit megsózzuk egy mokkáskanál sóval, krumplinyomón áttörjük, vagy a nyeles krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- Ezután a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk, és lisztezett deszkán, folyamatos lisztezés mellett kisujjnyi/ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát, majd körülbelül 6*6-os négyzetekre vágjuk.
- Forró zsírban vagy olajban, mindkét felüket aranybarnára sütjük!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További krumplis receptjeim: