Vagyis a cukkinit megbolondítjuk sóval, borssal, fokhagymával és sok-sok-sok petrezselyemmel!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- kb. fél kg hámozott cukkini
- kb. 1-2 teáskanál só
- 2 tojás
- fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- negyed mokkáskanál bors
- 3-4 szál petrezselyem apróra vágva
+ nagyon kevés étolaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A cukkinit hámozzuk meg, és ha nem annyira zsenge, akkor távolítsuk el a magjait, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
2. Tegyük egy keverőtálba, sózzuk meg, keverjük össze, majd hagyjuk 10-15 percet állni.
3. Facsarjuk ki a cukkini levét, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.
4. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsire, tegyünk 9-12 halmot, amiket lapogassunk el egy kicsit.
5. Mehet is a 200 fokos, alul-felül programon előmelegített sütőbe, ahol 8 perc után vegyük ki, majd kenjük meg a tetejüket vékonyan étolajjal.
6. Süssük őket szép aranybarnára! Önmagában, köretként vagy mártogatóssal kínáljuk!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További cukkinis receptjeim: