Barion Pixel

Banános mini palacsinta: elolvad a szájban

Banános mini palacsinta

Ennél könnyedebb, pillébb, lágyabb palacsintát még nem kóstoltam és nem sütöttem, valami elképesztően finom. És még a fekete banánkáimat is megmentettem vele!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 érett/túlérett banán
  • egy és kétharmad bögre fehér finomliszt (20 dkg)
  • 4 tojás
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 7-8 dkg olvasztott vaj

Elkészítése:

  1. A vajat olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét.
  4. A tojások fehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá.
  5. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojások sárgáját, a pürésített banánt, majd a tejet kisebb adagokban és a végén a vajat is. Keverjük csomómentesre.
  6. Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjés keveréket a tésztához.
  7. Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. A forró serpenyőbe kb. egy púpos evőkanálnyi tésztát mérjünk, amit a kanál lapjával igazgassunk nagyjából kör alakúra. Amikor a tésztán buborékok jelennek meg, fordítsuk meg őket egy lapát segítségével. Az én gázomon 14 fokozat van, kb. a 10-11-es vált be. Hamar meg lehet fordítani, és nem folyik meg.
  8. A másik felüket is süssük szép aranyszínűre, majd szedjük rácsra őket.

Jó palacsintasütést!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További palacsintareceptjeim:

Bécsi túrós palacsinta

Pancake csokiszósszal

Grízes palacsinta

Tepsis húsos palacsinta

Klasszikus házi palacsinta

Banános mini palacsinta

szeretettel ajánlom:

Kategóriák