Ennél könnyedebb, pillébb, lágyabb palacsintát még nem kóstoltam és nem sütöttem, valami elképesztően finom. És még a fekete banánkáimat is megmentettem vele!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 érett/túlérett banán
- egy és kétharmad bögre fehér finomliszt (20 dkg)
- 4 tojás
- fél bögre tej (1,25 dl)
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 7-8 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
- A vajat olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét.
- A tojások fehérjét egy külön tálban verjük kemény habbá.
- A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojások sárgáját, a pürésített banánt, majd a tejet kisebb adagokban és a végén a vajat is. Keverjük csomómentesre.
- Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjés keveréket a tésztához.
- Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. A forró serpenyőbe kb. egy púpos evőkanálnyi tésztát mérjünk, amit a kanál lapjával igazgassunk nagyjából kör alakúra. Amikor a tésztán buborékok jelennek meg, fordítsuk meg őket egy lapát segítségével. Az én gázomon 14 fokozat van, kb. a 10-11-es vált be. Hamar meg lehet fordítani, és nem folyik meg.
- A másik felüket is süssük szép aranyszínűre, majd szedjük rácsra őket.
Jó palacsintasütést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További palacsintareceptjeim: