Barion Pixel

Rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal

A rántott camembert sajt erdei gyümölcsös mártogatóssal egy egyszerű és elegáns ebéd!

Rántott camembert erdei gyümölcsös mártással
még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

Kiscsaládom egy kedvenc ebédje, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni, kompakt kis fogás, ami megunhatatlan!

A rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal nálunk az a fogás, amit mindenki imád – gyors, mégis különleges. 💛
Ropogós, forró sajt, mellé egy hűvös, selymes gyümölcsszósz: édes és sós találkozása egy tányéron!
Kompakt kis ebéd, amit egyszerű elkészíteni, mégis igazi kényeztetés – ráadásul a mártás akár előre is elkészíthető, így még hétköznap is belefér.

Rántott camembert erdei gyümölcsös mártással

Így készíts rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal:

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 250 g mirelit vagy friss erdei gyümölcs 
  • fél-háromnegyed bögre kristálycukor ízlés szerint (8-12 dkg)
  • 1 púpos teáskanál dzsemfix
  • 4 camembert sajt
  • 1 bögre fehér finomliszt
  • 3-4 tojás
  • 1 púpos bögre zsemlemorzsa

A mártás elkészítése:

  1. A mártást előre elkészítjük, hogy legyen ideje hűlni, sűrűsödni. Akár előtte egy-két nappal is lehet, eláll a hűtőben hetekig üvegbe zárva.
  2. A gyümölcsöt hagyjuk kiengedni, majd leturmixoljuk, és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a kis magocskák ne maradjanak benne.
  3. Ezután elkeverjük a zselatinnal és a cukorral, majd 5-6 perc alatt alaposan összeforraljuk, és egy sterilizált befőttes üvegbe öntjük. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, rá csavarjuk a tetejét, és néhány másodpercre fejreállítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Később hűtőben tároljuk.

A sajt panírozása és sütése:

  1. A panír hozzávalóit kis müzlis tálkákba adagoljuk, a tojásokat felverjük, sózzuk.
  2. Először lisztbe forgatjuk őket, majd a tojásba végül a zsemlemorzsába.
  3. Forró olajban, közepes hőfokon, aranyszínűre sütjük őket, majd papírtörlőre szedjük.

Így tálald a rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal:

A rántott camembert akkor az igazi, ha frissen, forrón, ropogós bundában kerül a tányérra, mellé pedig jöhet a kissé hűvös, selymes gyümölcsszósz – a kettő együtt igazi varázslat! 💜

Tálalási ötletek:

– Tegyél a tányér szélére egy kanálnyi erdei gyümölcsszószt, vagy húzd végig díszítésként „kiskanálból”
Friss salátával is nagyon mutatós – rukkola, madársaláta, egy kis balzsamecettel
– Kínálhatod pirított dióval, mandulával meghintve
– Ha ünnepibb alkalomra készíted: kis tálkában szervírozott szósz + camembert „háromszögek” gyümölccsel díszített tányéron
Friss kenyérrel vagy baguette-tel is remek!

🍽 A meleg sajt és a hűvös gyümölcsszósz kontrasztja különösen izgalmassá teszi – egyszerű fogásból különleges ebéd vagy előétel lehet belőle.

Tipp: Így tárold az erdei gyümölcsös mártogatóst!

Ez a mártás előre is elkészíthető, sőt, jót is tesz neki egy kis pihenés! 😊
Ha nem használod fel azonnal:

– Öntsd forrón egy sterilizált befőttesüvegbe, csavard rá a tetejét, és pár másodpercre állítsd fejre.
– Hűlés után tedd hűtőbe: akár 1–2 hétig is eláll!

Ha pedig több adag készül:
– Lehet adagolva is lefagyasztani, kis műanyag dobozokban vagy jégkockatartóban.

Így mindig kéznél lesz, ha rántott camembert, sajtfalat vagy akár sült hús mellé szeretnéd kínálni. 💜

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a recept, gyere sütni-főzni velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

További villámgyors fogások:

Gombás-tejszínes tészta

Menzás húsos tészta

Tepsis tarja

Rántott camembert erdei gyümölcsös mártással

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

boríték ikon
elválasztó szívecskével
0