A rántott camembert sajt erdei gyümölcsös mártogatóssal egy egyszerű és elegáns ebéd!

Kiscsaládom egy kedvenc ebédje, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni, kompakt kis fogás, ami megunhatatlan!
A rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal nálunk az a fogás, amit mindenki imád – gyors, mégis különleges. 💛
Ropogós, forró sajt, mellé egy hűvös, selymes gyümölcsszósz: édes és sós találkozása egy tányéron!
Kompakt kis ebéd, amit egyszerű elkészíteni, mégis igazi kényeztetés – ráadásul a mártás akár előre is elkészíthető, így még hétköznap is belefér.

Így készíts rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 250 g mirelit vagy friss erdei gyümölcs
- fél-háromnegyed bögre kristálycukor ízlés szerint (8-12 dkg)
- 1 púpos teáskanál dzsemfix
- 4 camembert sajt
- 1 bögre fehér finomliszt
- 3-4 tojás
- 1 púpos bögre zsemlemorzsa
A mártás elkészítése:
- A mártást előre elkészítjük, hogy legyen ideje hűlni, sűrűsödni. Akár előtte egy-két nappal is lehet, eláll a hűtőben hetekig üvegbe zárva.
- A gyümölcsöt hagyjuk kiengedni, majd leturmixoljuk, és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a kis magocskák ne maradjanak benne.
- Ezután elkeverjük a zselatinnal és a cukorral, majd 5-6 perc alatt alaposan összeforraljuk, és egy sterilizált befőttes üvegbe öntjük. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, rá csavarjuk a tetejét, és néhány másodpercre fejreállítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Később hűtőben tároljuk.
A sajt panírozása és sütése:
- A panír hozzávalóit kis müzlis tálkákba adagoljuk, a tojásokat felverjük, sózzuk.
- Először lisztbe forgatjuk őket, majd a tojásba végül a zsemlemorzsába.
- Forró olajban, közepes hőfokon, aranyszínűre sütjük őket, majd papírtörlőre szedjük.
Így tálald a rántott camembert erdei gyümölcsös mártogatóssal:
A rántott camembert akkor az igazi, ha frissen, forrón, ropogós bundában kerül a tányérra, mellé pedig jöhet a kissé hűvös, selymes gyümölcsszósz – a kettő együtt igazi varázslat! 💜
Tálalási ötletek:
– Tegyél a tányér szélére egy kanálnyi erdei gyümölcsszószt, vagy húzd végig díszítésként „kiskanálból”
– Friss salátával is nagyon mutatós – rukkola, madársaláta, egy kis balzsamecettel
– Kínálhatod pirított dióval, mandulával meghintve
– Ha ünnepibb alkalomra készíted: kis tálkában szervírozott szósz + camembert „háromszögek” gyümölccsel díszített tányéron
– Friss kenyérrel vagy baguette-tel is remek!
🍽 A meleg sajt és a hűvös gyümölcsszósz kontrasztja különösen izgalmassá teszi – egyszerű fogásból különleges ebéd vagy előétel lehet belőle.
Tipp: Így tárold az erdei gyümölcsös mártogatóst!
Ez a mártás előre is elkészíthető, sőt, jót is tesz neki egy kis pihenés! 😊
Ha nem használod fel azonnal:
– Öntsd forrón egy sterilizált befőttesüvegbe, csavard rá a tetejét, és pár másodpercre állítsd fejre.
– Hűlés után tedd hűtőbe: akár 1–2 hétig is eláll!
Ha pedig több adag készül:
– Lehet adagolva is lefagyasztani, kis műanyag dobozokban vagy jégkockatartóban.
Így mindig kéznél lesz, ha rántott camembert, sajtfalat vagy akár sült hús mellé szeretnéd kínálni. 💜
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a recept, gyere sütni-főzni velem máskor is! 😊
📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube
✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!