Barion Pixel

Bögrés túrós kuglóf – öt perc alatt bekeverhető

DSC_0227

Álompuha tészta, mégis zaftos, túrós. Nem szárad ki, nem túl édes, forrón, melegen, langyosan vagy hidegen, mindenhogy mennyei 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 1 kocka szoba hőmérsékletű margarin (25 dkg)
– 1 csipet só
– 25 dkg túró
– 1 bögre cukor
– 2 tojás
– 2 bögre liszt
– 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A margarint (enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva), a csipet sót, a cukrot és a túrót kikeverjük egy mixerrel.
3. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt.
5. Egy-két perc várakozás után, a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra.
6. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

DSC_02g27

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Hagyományos krumplisaláta bögrésen

Hagyományos krumplisaláta bögrésen

Bögrés krumplisaláta: a Rupáner konyhából!

bővebben
Francia saláta bögrésen

Francia saláta bögrésen

Bögrés franciasaláta: a Rupáner konyhából!

bővebben