Barion Pixel

Mákos habcsók bögrésen

Ezek a kis szépségek méltó díszei lehetnek bármilyen ünnepi desszertnek, tortának, pohárkrémnek! De ajándéknak, vagy csak úgy nassolni is kiváló alanyok… 😊

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Bár az alapanyagokat megadtam bögrében is, a porcukor esetében mégis a mérleg használatát javaslom, mivel itt fontos a pontos mennyiség, a porcukor szemcse méretétől függően viszont a bögre nem minden esetben adja a leghitelesebb eredményt.

Hozzávalók:

  • 2 M-es tojásfehérje (60 g)
  • egyharmad bögre kristálycukor (60 g)
  • fél bögre (50 g) porcukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • szűk negyed bögre darálatlan mák (két evőkanálnyi)

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 100 fokra, hőlégkeverés programon. Ha nincs hőlégkeverésünk, akkor 110 fok, alul-felül sütés programon.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a kristálycukrot is. Én nagyjából 4-5 részletben öntöttem hozzá.
  3. Ezután egy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal belekeverjük az átszitált porcukrot, a keményítőt, végül pedig a mákot is.
  4. Tetszőleges formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy szilikonlapra, és nagyjából egy óra alatt megszárítjuk őket. Nagyobb habcsókoknál másfél-két órát számoljunk!
  5. Fontos, hogy a sütési idő lejárta után, kapcsoljuk le a sütőt, de a habcsókokat a sütőben hagyjuk kihűlni!

Jó étvágyat! 😊

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Recept forrása ITT!

További habcsók receptjeim:

Elronthatatlan habcsók

Pavlova

És hogy legyen hol felhasználni a habcsókból megmaradt tojássárgáját:

Házi vaníliapuding

Házi tojáslikőr

Vajdasági vajas tekercs

Portugál vaníliás kosárka

Sajtos kréker

Sajtos kocka

szeretettel ajánlom:

Kategóriák