Ezek a kis szépségek méltó díszei lehetnek bármilyen ünnepi desszertnek, tortának, pohárkrémnek! De ajándéknak, vagy csak úgy nassolni is kiváló alanyok… 😊
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Bár az alapanyagokat megadtam bögrében is, a porcukor esetében mégis a mérleg használatát javaslom, mivel itt fontos a pontos mennyiség, a porcukor szemcse méretétől függően viszont a bögre nem minden esetben adja a leghitelesebb eredményt.
Hozzávalók:
- 2 M-es tojásfehérje (60 g)
- egyharmad bögre kristálycukor (60 g)
- fél bögre (50 g) porcukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- szűk negyed bögre darálatlan mák (két evőkanálnyi)
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 100 fokra, hőlégkeverés programon. Ha nincs hőlégkeverésünk, akkor 110 fok, alul-felül sütés programon.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a kristálycukrot is. Én nagyjából 4-5 részletben öntöttem hozzá.
- Ezután egy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal belekeverjük az átszitált porcukrot, a keményítőt, végül pedig a mákot is.
- Tetszőleges formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy szilikonlapra, és nagyjából egy óra alatt megszárítjuk őket. Nagyobb habcsókoknál másfél-két órát számoljunk!
- Fontos, hogy a sütési idő lejárta után, kapcsoljuk le a sütőt, de a habcsókokat a sütőben hagyjuk kihűlni!
Jó étvágyat! 😊
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Recept forrása ITT!
További habcsók receptjeim:
És hogy legyen hol felhasználni a habcsókból megmaradt tojássárgáját: