Barion Pixel

Hagyományos krumplisaláta bögrésen

hagyományos krumplisaláta

Nagyon finom, egyszerűen tökéletes saláta, általában nagyon ritka, ha nincs, aki, ha tíz féle saláta is kerül az asztalra, ne szedne ebből legalább kétszer. A húsok egyik legjobb kísérője, laktató, ízletes köret!

Nálunk a krumplisaláta a lehető legegyszerűbben készül, nem szoktam ecetben fürdetni sem a hagymát, sem a krumplit, tehát ez nem az ecetes változata, itt egyszerűen frissen beleteszünk mindent a salátába. Nálunk ez „így” a hagyományos! 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

 Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 szűk bögre majonéz 
  • 1 púpozott bögre tejföl (kb. 280 g)
  • 1 mokkáskanál só
  • fél mokkáskanál bors
  • negyed citrom leve
  • fél evőkanál mustár

Hozzávalók az alaphoz:

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 fej lilahagyma

+ egy-két teáskanál só a főzővízbe

Elkészítése:

  1. A krumplit legalább néhány órával előre, de akár előző nap, megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. később letakarjuk egy fedővel, hogy ne száradjon ki.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, a hagymát szintúgy megpucoljuk, majd jó vékony szeletekre vágjuk.
  3. A mártást, a krumplit és a hagymát egy tálban alaposan összekeverjük, majd legalább egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérhessenek az ízek.

Jó salátázást!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További saláta receptjeim:

Virslis lencsesaláta lilahagymával

Citromos-tonhalas bulgursaláta

Sült céklasaláta

szeretettel ajánlom:

Kategóriák