Barion Pixel

Mogyorós-grillázsos linzersarkak bögrésen

Amiért imádjuk:

– mert különleges és látványos, emellett szuper egyszerű elkészíteni,

– mert a grillázs ebben a formában vajas és puha,

– mert ennél könnyebben gyúrható és nyújtható linzertésztával még nem találkoztam,

– mert nem csak frissen finom,

– mert a lekvár, a linzer, a mogyoró és a grillázs egy nyerő kombináció,

– mert könnyű vele elismerő szavakat begyűjteni, és őőőőőőőrületesen finooooom! 🙂

– és mert, mert, mert…

Tehát erősen ajánlom felvenni az ünnepi sütik listájára!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:

  • két és fél bögre fehér finomliszt (32,5 dkg)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre átszitált porcukor (10-12 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 13 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
  • 7-8 evőkanál baracklekvár vagy dzsem – a kenéshez

A grillázshoz:

  • kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 4 evőkanál víz
  • 200 g apróra vágott mogyoró (vagy mandula, dió, akár vegyesen

+ egy tábla étcsokoládé a sarkak bevonásához (10 dkg)

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a puha vajat összegyúrjuk, kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretűre, majd a zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a sodrófa segítségével. De nyújthatjátok mindjárt lisztezett sütőpapíron, akkor még egyszerűbb a tepsibe helyezése!

2. A tésztát kenjük meg a baracklekvárral.

3. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet, majd egyszer felforraljuk. Ezután hozzákeverjük a mogyorót, és az egész masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

4. 180 fokon, alul-felül sütés programon, harminc percig sütjük.

5. A kihűlt süteményt először négyzetekre, majd háromszögekre vágjuk, végül a sarkait olvasztott csokoládéba mártjuk, és várunk, hogy megdermedjen. Ez a lépés egyébként ki is hagyható, vele és nélküle is nagyon finom!

Jó étvágyat! 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További mogyorós receptjeim:

Mini mogyorós kiflik

Házi mogyorókrém

Villám mogyorós pohárkrém

szeretettel ajánlom:

Kategóriák