Barion Pixel

Klasszikus rumpuncs

Rumpuncs

Nem voltak nagy elvárásaim a rumpunccsal kapcsolatban, nem tudtam elképzelni, hogy ebből bármi finom kifőhet, de ekkorát ritkán csalódok pozitívan ételben vagy italban! Nagyon-nagyon finom, meseillatú, finom édesség ez, amit csak ajánlani tudok. Sosem gondoltam volna, hogy a forralt bort lekörözi nálam, de megtörtént!

3,5 l kelesztő

Készítsétek el ti is bármilyen összejövetelre, ennek az illatnak kevesen tudnak majd ellenállni, ha kiteszitek az asztalra!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók:

  • 1 bögre fehérbor (2,5 dl)
  • 1 bögre vörösbor (2,5 dl)
  • 1 bögre víz (2,5 dl)
  • fél-egy bögre rum
  • 3 teafilter (nálam egy fekete, egy almás-fahéjas és egy szilvás-fahéjas volt)
  • egy-másfél bögre barna cukor (16-24 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g) 
  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 8 szem szegfűszeg
  • 5 szem szegfűbors
  • 1-2 rúd fahéj
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt gyömbér

Elkészítése:

  1. A vizet felteszem forrni egy közepes lábosban. Mikor felforrt, hozzáadom a cukrokat, belelógatom a filtereket és a fűszereket, majd az egészet alaposan összeforralom.
  2. Ezután szűrőn keresztül beleöntöm a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a borokat és a rumot, amivel már csak összemelegítjük, legfeljebb egyet forralunk rajta, különben kiforraljuk belőle az összes alkoholt, ami vétek lenne, mert most nem gyerekjátékot gyártunk!
  3. Ezután lefedve hagyjuk, és tálalás előtt felmelegítjük. Ismételten felhívom a figyelmet: melegítjük, nem forraljuk!

Egészségünkre!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Rumpuncs

Fehércsokis kókuszlikőr

Karácsonyi likőr

Meggyes csokilikőr

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek